9 Mart 2014 Pazar

ÇOK İÇLİ BİR KÖFTE :)


İÇLİ KÖFTE

İçli köfteye kim bayılmazki bende o bayılanlardan biriyim gerçi benimkiler biraz fazlaca büyük olsalarda tadları harika,yani görüntüleri sizi şaşırtmasın :)
kime sorsam göz kararı tarif ettiler ama benim gibi ölçülerden ve gramlardan şaşmayan biriyseniz heleki zor tariflerde işte bu tam aradınız tarif ben tarifi arkadaşım fatmadan aldım burdan ona teşekkürler ölçüler birebir uygulandığında sonuç mükemmel oluyor şimdiden afiyet olsun :)

İÇLİ KÖFTE
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığının ucuyla karabiber 
elimizi ıslatmak için bir kase kadar su



İÇ KISMI İÇİN 

350 -400gr kadar yağsız kıyma(buda damak zevkinize göre yağlı da olabilir)
2 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım demet kadarda ince doğranmış maydanoz
tuz
karabiber
arzuya göre ceviz yarım su bardağı
sıvıyağ

İÇİNİN YAPIM AŞAMALARI
*Önce soğanları ince ince kıyalım  ve sıvı yağ  da soteleyelim kıymayı da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
*Salçayı ekleyip biraz daha kavuralım daha sonra tuz ve karabiberide ekleyip  altını kapatalım.
*ince kıyılmış maydanozları ve çekilmiş cevizlerimizi de ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.

HAMURUNUN YAPIM AŞAMALARI
*bulguru ılık su ile ıslatalım ve çekmesini bekleyelim.
*yumurta-salça-tuz ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayalım.
*yavaş yavaş unu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.Burada eğer suyu biraz kaçırdıysanız unu biraz arttırabilirsiniz.
*un tamamen karışınca elinize dilediğiniz büyüklükte hamur alıp su ile ıslatıp şekil verelim içinede arzu ettiğiniz kadar ki çok fazla koymayın patlıyorlar kıymalı  iç harçtan ilave edip ağzını kapatıp bir tepsiye dizin.
kızartmadan önce buzdolabında bekletmeyide unutmayın!
*Daha sonrada kızgın yağda kızartın.
*Ben bazen kızartmadan önce una sonra yumurtaya sonrada çıtır pane harcına buluyorum daha güzel çıtır çıtır oluyor tavsiyede ederim.ayrıca bu şekilde hazırlayıp dındurucuya atıp acil durumlarda değerlendirede bilirsiniz.
şimdiden afiyet olsun :)

1 yorum: