11 Mayıs 2015 Pazartesi

UNUTULMAZ BROWNİ KURABİYELERİ


Herkese kocaman bir merhaba uzun zamandır yazmayı istediğim ama bir türlü fırsatını bulamadığım harika bir kurabiye tarifiyle karşınızdayım.Bu kurabiyeyi modelistlik kursundan arkadaşım büşram sayesinde tanıdım.Hepimizin vazgeçemediği çay saatlerimizden birinde büşra sevgili annesiyle birlikte yapıp getirmiş ve tarifini de esirgemeden vermişti,bizde müptelası olduk bu browniciklerin buradan bir kez daha teşekkür ediyorum büşracım gerçekten yiyenin bir,yemeyenin bin pişman olduğu harika bir lezzetle bizi tanıştırdığın için :)
Lafı çok uzatmadan tarife geçiyorum ve bir kez daha hatırlatıyorum mutlaka tarif defterleriniz de olması gereken bir lezzet şimdiden afiyet olsun :)

BROWNİ KURABİYE
* 125 gram Oda ısısında tereyağı
* 1 tane yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un
* Üzerine bulamak için bir kase kadar hindistan cevizi ( kurabiyelerinizin boyutuna göre fazlada olabilir ) 
ŞERBETİ
* 2,5 çay bardağı şeker
* 3 çay bardağı su ( dilerseniz süt ile de şerbet yapabilirsiniz )
ŞERBET YAPIM AŞAMALARI
* Şerbet malzemeleri küçük bir tencereye alınır. Kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlanır. Kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
KURABİYE YAPIM AŞAMALARI
 
* Hamur yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, toz şeker ve yumurta alınır  karıştırılır. 

* Kakao ve kabartma tozunu eklenir.

* Un yavaş yavaş eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.

* Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

*Kurabiyeler 170c derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Fırınınız değişkenlik gösterebilir. Mutlaka kontrol edin. 

NOT : Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine teker teker batırılır ,1 dk bekletilir, ters-düz edilir ve çıkartılır. hindistan cevizinde yuvarlanır.
Çok fazla bekletirseniz dağılabilir burada çabuk olmanız gerekir.
Hindistan cevizi sevmeyenler ise toz antep fıstığı ilede süsleyebilir. Üzeri başka bir tepsiyle kapatılırsa şerbetini daha hızlı çeker.  
servis esnasında da dilerseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz. En az 2 saat beklettikten sonra servis yapılabildiği gibi akşamdan yapılması yada 4-5 saat dinlenmesi daha bir tavsiye edilir. 
               Afiyet bal şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder