1 Nisan 2014 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Yine harika bir tarifi sizlerle paylaşacağım için çok mutluyum.Bu tarifi bir çoğunuz biliyor olabilirsiniz farklı ölçülerle mutlaka yapmışınızdır ama birde bunu deneyin inanın pişman omayacaksınız.Bu tarif Gülsüm halamın meşhur kurabiyelerinden biridir günlerinize veya çay-kahve yanlarına mutlaka deneyin derim pişman olmayacaksınız. merakla yorumlarınızı bekliyorum şimdiden afiyet olsun :)





HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER

2 çay bardağı hindistan cevizi ( içine konulacak )
2 çay bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağ
2 yumurta (sarısı içine beyazı dışına kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için yaklaşık 1 su bardağı hindistan cevizi 

YAPIMI
*Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın.
*Sadece sarısını ve Bütün malzemeleri derin bir kaba koyun yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
*yağlı kağıt serilmiş tepsiyi hazırlayın.
*önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine batırın ve tepsiye dizin.
*Önceden ısınmış fırında 170-180c de üzerleri kızarana kadar pişir.

                                                                                                        Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder