2 Şubat 2015 Pazartesi

ÇERKEZ MANTISI MATEZ (PSİHALUJ )



MUHTEŞEM BİR ÇERKEZ LEZZETİYLE KARŞINIZDAYIM :) NAM-I DEĞER MATEZ İMİZ  :)
BİZMİ ÇOK SEVİYORUZ  BİLMİYORUM AMA GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ  BİR TAT OLDUĞUNU SÖYLEMELİYİM.HER BOYDA AYRI BİR ADI OLABİLİR  UBIH  OLARAK BİZ MATEZ DERİZ BUNUN SOĞANLI TATLI LOR PEYNİRLİSİNİ VE TAHİN HELVALISINI YAPARIZ İKİSİDE ÇOK LEZZETLİ OLUR MUTLAKA DENEMELİSİNİZ DERİM :)
ÇEÇENLERDE BUNUN KIYMALISINI YAPARLAR KURZUNUŞ DERLER.OSETLER ETLİSİNE KIBIN. KUMUKLAR İSE KURZE ,HINKAL DERLER. AYRICA PATATESLİSİNE DE KABARTEYLER PSİHALUJ, PSİHAL ,VE MANTAZ ABZEKLERDE MATEZ DERLER.YÖREDEN YÖREYE BOYDAN BOYADA ADI DEĞİŞSEDE MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN BİR LEZZET OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HATIRLATIP TARİFE GEÇİYORUM :) 








İÇİ İÇİN MALZEMELER

*TATLI LOR PEYNİRİ
*YEMEKLİK OLARAK DOĞRANMIŞ SOĞAN
*TUZ
*KURU NANE
*PULBİBER
*KARABİBER
*SIVIYAĞ
*TUZLU MATEZİ HAŞLAMAK İÇİN SIVIYAĞ VE TUZLU KAYNAMIŞ SU
*ÜZERİ İÇİNDE TEREYAĞ

TATLI İÇİ İÇİN İSE TAHİN HELVASI

HAMURU İÇİN MALZEMELER 

*1KG UN
*BİR TUTAM TUZ
*ILIK SU

YAPIMI

HAMURU İÇİNDE TUZ SU VE UN KARIŞIMINDAN KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YAPIYORUZ.YARIM SAAT DİNLENDİRİYORUZ.
YAPIMI

YEMEKLİK OLARAK DOĞRANMIŞ SOĞANLARI SIVI YAĞ KOYDUĞUMUZ  TAVADA İYİCE PEMBELEŞENE KADAR KAVURUN ALTINI KAPATIN.ILINDIKTAN SONRA İÇİNE BAHARATLARINI VE TUZUNU EKLEYİN LOR PEYNİRİNİ EKLEYİN KARIŞTIRIN.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDAKİ DİNLENMİŞ HAMURU BEZELERE AYIRALIM.İNCE BİR ŞEKİLDE  OKLAVAYLA AÇALIM BEN ÇAYDANLIK KAPAĞIYLA KESİYORUM YUVARLAKLAR KESİYORUZ .KESTİĞİMİZ YUVARLAKLARIN İÇİNE  BİR TATLI KAŞIĞI KADAR LORLU HARÇTAN KOYUYORUZ  İKİYE KAPATIYORUZ  KENARLARINI GÜZELCE KAPATIYORUZ Kİ HAŞLANIRKEN AÇILMASIN.ASLINDA BUNUN SÜSLÜ BİR KAPATILMASI VARDIR HERKEZ FARKLI YAPAR BİR GÜN ONUDA GÖSTERİRİM BUGÜN ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM :)
KAYNAMIŞ SUYUN İÇİNE 1-2 YEMEK KAŞIĞI KADAR SIVI YAĞ VE TUZ KOYALIM MATEZLERİ İÇİNE ATALIM ARADA BİR KARIŞTIRARAK HAŞLAYALIM DAMAK TADIMIZA GÖRE HAŞLAYALIM TEPSİYE ÇIKARALIM .TEREYAĞINI KIZDIRIP ÜZERİNE DÖKÜYORUZ SICAK SICAK AFİYETLE YİYİYORUZ :)

NOT: TUZLU MATEZİ HAŞLADIĞIMIZ SUDA TATLISINI HAŞLAMIYORUZ ONUN İÇİN AYRI BİR TENCEREDE SU KAYNATIYORUZ.
                                                                                  
                                                                                                              AFİYET BAL ŞEKER OLSUN




BUDA TAHİN HELVALISI OLAN PİŞERKEN HELVA İÇİNDE ERİR VE AĞZINIZDA NEFİS BİR TAT BIRAKIR .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder