27 Ekim 2014 Pazartesi

ÇİKOLATA AŞKINA CHEESCAKE :)


ÇİKOLATA AŞKINA : )

Ahh çikolata ahh ne muhteşem şeysin seni yemelere doymuyoruz :) İşte tamda çikolata aşkına değecek  bol Ganajlı bir cheescake sizde benim gibi çikolataya dayanamayanlar dan sanız mutlaka denemelisiniz gerçekten yemelere doyamıyacaksınız .Tabanı daha önce verdiğim Frambuazlı Cheescake tarifinden buraya bakabilirsiniz oda ayrı bir lezzet bombası.






MALZEMELER 
* 2 Paket burçak bisküvi
* 100gr tereyağ

CHEES KREMASI İÇİN

* 500gr labne
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet yumurta
* 1,5 -2 yemek kaşığı kako

GANAJI İÇİN

* 200gr kuvertur bitter çikolata
* 200gr kutu krema

YAPIM AŞAMALARI

*Büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin.tereyağınıda eritip ılıtın un haline gelmiş büsküvilerin içine döküp yoğurun.iyice karıştığından emin olduğunuzda pasta çemberinizin içine yağlı kağıt serin ve bu karışımı elinizle bastıra bastıra yayın yaklaşık 1cm yüksekliğinde bir tabanımız olucak.dolapta beklemeye alın.

*öncelikle fırınınızı 150c ayarlayın.Labneyi yoğurtla çırpın.Toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.Oda ısısında beklettiğimiz yumurtaları teker teker kırıp düşük derecede karıştırmaya devam edin .Enson olarak kakaoyu da ilave edin karıştırıp dolaptan çıkaardığımız kalıbın içine döküp fırına verin tam 55dak pişirin.

GANAJ YAPIMI 

* Kremayı derin bir kaba alıyoruz ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz göz göz kaynamıyacak dikkat ediyoruz krema hemen ısınır başından ayrılmıyoruz :)
* Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğümüz ganajlık çikolataları ekleyip iyice eriyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.Buarada zaten ganajımız soğumuş oluyor fırından çıkardığımız cheescakemmiz iyice soğuduktan sonra ganajımızıda üzerine döküp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.Lezzetli bir tatlı istiyorsak bütün tatlılar gibi buzdolabında birgece bekletiyoruz.


NOT: Malzemeler oda ısısında olsun.
Yumurtaları teker teker kırıp düşük ayarında kısa süreli çırpın.
Kek kısmı fırında piştikten sonra hemen çıkarmayın.fırının kapağını açık bırakıp orada soğumaya bırakın.

EN ÖNEMLİSİ BİRGECE ÖNCEDEN YAPIP HAZIRLAYIN BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN.                       
                                  AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder